mei
11
2018

Songfestival

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Waylon is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Net als vier jaar geleden, toen hij met Ilse DeLange ons land vertegenwoordigden. Toen vormden de twee country-artiesten het duo The Common Linnets en haalden ze met hun lied Calm after the storm de tweede plaats bij het liedjesevenement.
Na dit overweldigende succes was Waylon een tijdje onbereikbaar. Er was volgens hem geen gelijkwaardige artistieke inbreng en hij wilde zich richten op een solo-carrière. Gitarist JB Meyers heeft Waylons plek in The Common Linnets overgenomen.
Het Eurovisie Songfestival. Het is nog maar de vraag of Waylon zijn vorige prestatie kan overtreffen. Dat beseft hij zelf ook wel. “Weet je, we gaan hier met een missie naartoe. We willen Nederland zo goed mogelijk op de kaart zetten en daar moeten we wat risico bij nemen, maar voor ons was het nooit de vraag of we door zouden gaan,” zegt hij.
Ja, met zo’n verhaal kun je alle kanten op. Wij staan op de kaart, zal Waylon zeggen. Een opmerking om te zeggen dat hijzelf op de kaart staat. Het succes van 2014 heeft Ilse DeLange geen windeieren gelegd – dankzij haar succes met deze gelegenheidsformatie, maakt de Almelose nu haar opwachting in de Amerikaanse muzikale dramaserie Nashville. DeLange maakt in het laatste seizoen haar acteerdebuut als coach in een talentenjacht.
Enfin. Zondag, Moederdag, is de finale. We zullen gaan zien hoe Waylon op eigen benen presteert op dit podium.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.