feb
04
2019

Spiegelverhaal

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Wie: Job, Satan, God, mw. Job, de Temaniet Elifaz, de Suhiet Bildad, de Naämathiet Zofar, de Buziet Elihu
Waar: het Oosten
Boodschap: er is niet altijd een reden voor ellende, je kunt niet zeggen dat ellende per definitie het gevolg is van de zonde. Er is niet altijd een oorzaak-gevolg bij ellende. God heeft de touwtjes in handen, ook al zien wij dat niet. (Onbeantwoorde) waarom-vragen passen bij geloven.

Er was eens een man, Bob, op wie niets was aan te merken. Een voorbeeldige man. En rijk. Met meerdere grachtenpanden, een vrouw en een stel kinderen. Wat hij niet wist, was dat Lucifer op de achtergrond bezig was zijn leven te ruïneren. Lucifer speelde een vuig spel met God, in de verwachting dat als Bob alles zou verliezen, hij ook God de rug toe zou keren.
God geeft Lucifer de ruimte om Bob alles af te nemen, behalve zijn leven. Hetgeen geschiedt. Bob raakt zijn geld kwijt door de economische crisis, moet zijn panden verkopen, raakt persoonlijk failliet, zijn kinderen verongelukken door een auto tegen een boom te rijden, mevrouw Bob verlaat hem. Bob krijgt een zichtbare ziekte, waarbij hij zich krabt met de dop van een flesje Schultenbräu, terwijl hij op de stoep zit van de Voedselbank.
Via via horen zijn vrienden Jan, Piet en Joris (en later ook Korneel) van Bob’s sores. De mannen met baarden komen bij Bob. Bèta-wetenschappers dat ze zijn, proberen ze Bob te overtuigen van zijn schuld, hoewel ze hem na hun gemeenschappelijk studie Economie uit het oog zijn verloren. Bob onderstreept keer op keer zijn onschuld: er is geen oorzaak voor zijn persoonlijke faillissement.
Wanneer na een maand de…

Hier eindigt dit Spiegelverhaal, omdat de tijd voorbij was tijdens de Bijbelstudie.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.