mrt
30
2021

Spitzenberger als Fortuyn

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Jeroen Spitzenberger speelt de hoofdrol in een nieuwe dramaserie van AVROTROS over het verkiezingsjaar 2002, toen de opkomst van Pim Fortuyn de gevestigde partijen opschrikte.
De serie laat zien hoe de opkomst van Fortuyn niet alleen in politiek Den Haag, maar ook in het land de gemoederen hoog deed oplopen. In een periode van nog geen jaar, tussen de aanslagen van 11 september 2001 in New York en de moord op Fortuyn, zien we hoe het politieke landschap in Nederland voorgoed zou veranderen.
Naast Spitzenberger, die de flamboyante LPF-politicus vertolkt, is Ramsey Nasr te zien in de rol van PvdA-lijsttrekker Ad Melkert, die als beoogd opvolger van premier Wim Kok de grote opponent van Fortuyn was. Verder zijn er rollen weggelegd voor onder anderen Fedja van Huêt, Carly Wijs, Jaap Spijkers, Frank Lammers, Thijs Römer, Teun Luijkx, Tijn Docter en Olinda Larralde Ortiz.
Het jaar van Fortuyn is geschreven door Pieter Bart Korthuis en Nathan Vecht, de regie is in handen van Michiel van Jaarsveld. De opnames beginnen komend weekend. De vijfdelige serie is naar verwachting in het voorjaar van 2022 te zien op NPO1.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.