okt
07
2019

Stadskunstenaar

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN Gemeente Leeuwarden heeft de vacature voor de nieuwe stadskunstenaar van Leeuwarden opengesteld. Na een jaar afwezigheid betekent dit de terugkeer van de stadskunstenaar.
Voorheen had Leeuwarden alleen een stadsdichter, maar sinds 2017 is dit een stadskunstenaar, die naar meer dan alleen poëzie kijkt. Jamila Faber was gedurende twee jaar de eerste stadskunstenaar van Leeuwarden. Voor 2019 werd geen stadskunstenaar aangesteld.
De gemeente nodigt professionele kunstenaars uit om hun plannen in te dienen. De toekomstige stadskunstenaar krijgt de opdracht om één grote manifestatie en vier kleinere in de gemeente Leeuwarden te ontwikkelen met het thema meertaligheid, gelieerd aan de eigen (kunst)discipline.
Van de stadskunstenaar wordt verwacht dat hij of zij een duidelijke link met de gemeente Leeuwarden heeft en actief de verbinding met de Leeuwarders zoekt.
De sollicitatieperiode staat vanaf 7 oktober een maand open. De benoeming van de stadskunstenaar vindt plaats in het najaar van 2019.

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.