jun
23
2019

Stadspark #2019

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Daar stond ik dan, op de Drafbaan in Groningen. Een man met een missie, want op deze grond werd zaterdag de eerste editie gehouden van Stadspark Live, een festival. Volgens de organisatoren is deze concertlocatie op zo’n 10 minuten lopen vanaf de stations van Groningen. Dat klopt ook wel, als je de ingang van het park bedoelt. Na de ingang is het alsnog een mooie wandeling naar de daadwerkelijke Drafbaan toe.
Het is in zekere zin heilige grond. The Rolling Stones namen deze locatie voor hun concert van 2 juni 1999. Twintig jaar later zijn het achtereenvolgens Daniƫl Lohues, Ronnie Flex & Deuxperience, Tom Odell, The Specials, Anouk en Sting die muziek maken op het Groningse podium. Bert Visscher praatte de boel aan elkaar, Alex Ploeg en Arjen Lubach verzorgden een korte conference van beiden een kwartier.
Zo’n festival biedt een totaalpakket aan muziek aan. Voor een uiterst schappelijke prijs zie je Sting optreden, evenals Anouk. Artiesten waar je voor een solo-optreden makkelijk het dubbele bedrag voor neerlegt. Maar dat hoeft nu dus niet. Staat dan wel tegenover dat je dus Ronnie ‘Drank & Drugs’ Flex hoort rappen, evenals een wat matige kwartiertje met Alex Ploeg.
Het weer speelde gelukkig ook mee. Geen drup regen viel, het was overdag zelfs aangenaam verpozen op het terrein. Mede dankzij de vele tentjes met uiterst gevarieerd eten: van pannenkoeken en een heuse kroketterij tot Vietnamees, Indisch en een ouderwetse hamburger. Je vraagt je soms af hoe het kan dat een wereldster als Sting voor zo’n bescheiden toegangsprijs kan optreden; als je de muntjes haalt bij een van de verschillende plekken op het terrein, ben je opeens bewust van het verdienmodel.
Maar dat mag de pret niet drukken. De organisatie is inmiddels bezig met de tweede editie, die in juni 2020 moet plaatsvinden. Voor artiesten als Bruce Springsteen en Doe Maar wordt al gevraagd. We zullen zien met welk totaalpakket Stadspark 2020 komt.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.