mrt
06
2019

Stam trainer Feyenoord

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

ROTTERDAM Jaap Stam wordt komende zomer definitief de nieuwe trainer van Feyenoord. De PEC Zwolle-coach heeft woensdag voor twee jaar getekend als opvolger van Giovanni van Bronckhorst, die na dit seizoen vertrekt.
De 46-jarige Stam, die de afgelopen dagen al nadrukkelijk in verband werd gebracht met Feyenoord, is pas sinds januari in dienst bij PEC. Hij volgde daar de ontslagen John van ’t Schip op.
Van Bronckhorst liet eerder dit seizoen weten dat hij na vier jaar en vijf prijzen toe is aan een nieuwe uitdaging. Feyenoord zag aanvankelijk in Dick Advocaat de ideale opvolger, maar de trainer van FC Utrecht bedankte voor de eer.
Stam kwam als speler uit voor onder meer PSV, Manchester United, Lazio, AC Milan, Ajax en Oranje en begon zijn trainersloopbaan in 2009 als interim-coach en assistent-trainer bij PEC.
De oud-topverdediger werkte vervolgens bij Ajax als assistent van het eerste elftal en als hoofdcoach van de beloftenploeg, waarna hij in 2016 bij het Engelse Reading aan de slag ging. De Championship-club ontsloeg hem vorig jaar.
In de winterstop van dit seizoen tekende Stam tot medio 2020 bij een zwalkend PEC, waar hij lijfsbehoud in de Eredivisie als doel heeft. De Zwollenaren staan als nummer vijftien gevaarlijk dicht bij de degradatieplaatsen.

Bron: Nu.nl

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.