jun
10
2018

Station Zwolle

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het station van Zwolle is het tweede station van Nederland. Dat komt vanwege de spoorwegknooppunt-functie met veel overstappers. Maar een groot economisch gebied, zoals bijvoorbeeld station Utrecht of Amsterdam Centraal is Zwolle niet, ondanks de paar winkels die er te vinden zijn.
Een paar jaar geleden was op dit station een restaurant gevestigd. Ongetwijfeld had dit etablissement een naam dat refereert naar het treinverkeer. “Spoor 11” of “Treinzicht”. Zoiets. Ik heb er wel eens een hapje gegeten, als ik tijd overhad en geld tot mijn beschikking.
Zo at ik er eens met de mannen van Beerze, ter voorbereiding op een Mannenuitje. Ik at ook eens alleen, met een bord patat en een heuse schnitzel. Naast mij zat een man, ook alleen te eten. Hij vroeg me of hij naast me mocht komen zitten. Dat mocht. We aten onze borden niet meer eenzaam op.
De man vertelde dat hij onlangs een studie had afgerond in het socratisch coachen. Een manier van coachen waarbij de begeleider geen antwoorden geeft, maar enkel vragen stelt. Ik weet niet meer of de man zich had voorgesteld. Ik heb hem zelfs nooit meer gezien. Het was een maaltijdgesprek.
Maar de eettent is er ook niet meer. De schnitzels heb ik elders moeten halen. Misschien moet ik maar weer eens vragen naar zo’n nieuwe uitbater.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.