okt
29
2014

Stay With Me

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Eén van mijn “afwijkingen” is het volgen van Bob Dylan. De Amerikaanse zanger geldt nog steeds als een van de grootste Engelstalige dichters/artiesten van de (een-en-)twintigste eeuw. Wat het leuke is van Dylan, is het checken van de setlisten – nog steeds geeft Dylan (inmiddels 73 jaar) zo’n honderd optredens per jaar.
De laatste jaren is de speellijst vrijwel onveranderd. Dat is wel even wennen: Dylan stond erom bekend om elk optreden een andere speellijst te spelen. Maar dat is nu dus niet meer zo: avond aan avond klinken dezelfde liedjes, op een enkele wijziging na.
Sinds deze week is er weer zo’n wijziging. De toegift van Blowin’ In The Wind en All Along The Watchtower is veranderd in Stay With Me. Dat lied is geen Dylan-song, maar een lied dat bekend is geworden door Frank Sinatra. Hier begint het interessant te worden.
Want plotseling was daar in april Dylans versie van Full Moon & Empty Arms uit. Ook dit lied is bekend geworden door Sinatra. Het was de officieuze aankondiging van Dylans eerbetoon aan Sinatra: Shadows In The Night. Dit album zou in augustus verschijnen.
Maar sinds die plotselinge release van deze ‘singel’, bleef het akelig stil rond het Sinatra-album van Dylan. Het album verdween op de achtergrond door de aangekondigde release van The Bootleg Series 11: The Complete Basement Tapes.
Nu Stay With Me op de setlist van Dylan verschijnt, zou dat kunnen duiden op een aanstaande release van Shadows In The Night. Het zou kunnen. Maar Dylan is Dylan: you never know.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.