sep
25
2014

Stentor-hoofdredacteur moet vertrekken

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

APELDOORN Alex Engbers is niet langer hoofdredacteur van regionaal dagblad De Stentor. De krant krijgt een nieuwe hoofdredacteur. Dat schrijft CEO Susan Duinhoven in een brief aan de interim redactieraad. De selectiecommissie, waarin Duinhoven zitting heeft als uitgever, oordeelde eerder unaniem dat Engbers niet de gewenste kandidaat is om de krant naar een digitale toekomst te leiden. Tot grote onvrede van de meeste journalisten. Tijdens een ingelaste plenaire vergadering vorige week hield een nipte meerderheid van de redactie vast aan Engbers. Dat werd Duinhoven schriftelijk meegedeeld. Die geeft echter geen krimp.
Het managementteam volgt het advies van de selectiecommissie op. Er waren vier stemmen voor en twee stemonthoudingen, schrijft ze in de brief. De onthoudingen zijn afkomstig van twee leden van het managementteam die deel uitmaken van de selectiecommissie. De vacature gaat weldra de deur uit. De nieuwe hoofdredacteur hoeft niet per se iemand van De Stentor te zijn.
Woordvoerster Angelique Rondhuis van de interim redactieraad zegt dat de journalisten op de werkvloer totaal verdeeld zijn. “De helft van de journalisten vindt dat er iets moet gebeuren, de andere helft vindt van niet”, zegt ze. “Als voorlopige redactieraad heeft het geen zin om een standpunt in te nemen. De ene helft zal voor zijn, de andere helft tegen. Daarom stellen we ons neutraal op. Het is nu zaak dat we zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uitschrijven voor de redactieraad.”
Engbers is niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Villamedia

Tags // ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.