dec
30
2018

Studieseminar

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

LEEUWARDEN De eerste studieavond in een serie van twee met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël, vindt dinsdag 8 januari plaats. Het thema is: Israël en de Psalmen. De tweede studieavond volgt dinsdag 15 januari.
De bijeenkomsten vinden plaats in De Pelikaankerk, Pelikaanstraat 10 in Leeuwarden. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Israël en de Psalmen
Het boek van de Psalmen spreekt ons aan omdat we de geloofstaal herkennen: het zoeken en verlangen naar God, de vreugde om bij Hem geborgen te zijn, maar ook de twijfel die je soms bekruipt. Maar de Psalmen is ook het gebedenboek van Israël, ze gaan over Israël en de toekomst van Gods koninkrijk. Tijdens het seminar worden elke avond twee psalmen uitgelegd die gaan over Israël. Daarbij is de uitleg van de structuur van de Psalm een vast onderdeel. Psalmen zijn immers gedichten, ze zijn als het ware gecomponeerd en door daar op te letten, komen we op het spoor van de diepe en rijke betekenis van elk lied.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Bron: Huis aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.