sep
23
2018

Symposium Rutgers en Deddens

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Het Archief- en Documentatiecentrum, het Deddens Kerkrecht Centrum en de Theologische Universiteit Kampen houdt woensdag 3 oktober een symposium rondom F.L. Rutgers en D. Deddens in de Lemkerzaal, Broederstraat 16 te Kampen. Het symposium, dat georganiseerd wordt met steun van het Deddens Koppe Fonds, vangt aan om 14 uur.

De aanleiding voor dit symposium vormt de presentatie van twee boeken: Leon van den Broeke (ed.), De collectioneur. De kerkrechtelijke nalatenschap van D. Deddens in de Deddens Kerkrecht Serie bij uitgeverij Summum Academics/Brevier te Kampen, en Leon van den Broeke en George Harinck (red.), Nooit meer eene nieuwe hiƫrarchie. De kerkrechtelijke nalatenschap van F.L. Rutgers in de Adchartasreeks bij uitgeverij Vuurbaak te Hilversum.

In de bundel over Rutgers verschijnen de bewerkte teksten van voordrachten gehouden op het symposium ter gelegenheid van diens honderdste sterfdag in 2017, aangevuld met onder meer een tekst van Deddens. De bundel over Deddens bevat een biografische inleiding en een aantal van diens historisch-kerkrechtelijke teksten, waaronder enkele niet eerder uitgegeven academische voordrachten.

De deelname aan dit symposium is gratis. Aanmelden kan via www.adckampen.nl.

 

Bron: Theologische Universiteit Kampen

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.