sep
08
2019

T Bone Burnett #2

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Dit weekend is het album Gravel & Dust van Ilse DeLange verschenen. Zij schreef de nummers al voor voorganger Ilse DeLange, maar liet de plaat een jaar later verschijnen.
De producer van Gravel & Dust is T Bone Burnett. Joseph Henry “T Bone” Burnett III heeft een redelijk bescheiden oeuvre op zijn naam staan, maar is vooral bekend als producer en begeleidingsmuzikant. In die laatste rol was hij bijvoorbeeld ook betrokken bij The Rolling Thunder Revue van Bob Dylan, halverwege de jaren zeventig.
Zo produceerde hij in 2010 het album Woman + Country van Jakob Dylan, de zoon van Bob.
Op deze manier is een (indirecte) link gelegd tussen een Almeloos meisje en de winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur. Maar tussen de twee artiesten bestaat nóg een link.
DeLange ontmoette Burnett rondom de opnames bij de Amerikaanse drama-serie Nashville, waarin het Almelose meisje een coach van een talentenjacht speelt.
Burnett verzorgt de muziek bij deze televisieserie.
De naam van de serie verwijst naar de stad, waar de country-muziek vandaan komt. Nadat Bob Dylan al onder meer zijn dubbelalbum Blonde On Blonde in Nashville (Tennessee) opnam, kwam de zanger in 1969 met het country-album Nashville Skyline, vernoemd naar de horizon van de stad.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.