mei
16
2018

Terschelling

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Als je ergens in de buurt woont, kom je er nooit. Dat is de vuistregel die in veel gevallen opgaat. Zo ben ik bijvoorbeeld nooit op het Waddeneiland Terschelling geweest. Skylge is het middelste van de vijf eilanden in het noorden van Nederland. Maar ja, ik ben er nooit geweest.
Tot vandaag dan. En zo liep ik langs de Brandaris. Mooie vuurtoren. Goede naam ook, verwijzend naar Brandaan van Clonfert, de Ierse abt en heilige die in de zesde eeuw actief was. Mooi hoe een fysiek lichtpunt voor zeevaarders is genoemd naar een geestelijk lichtpunt voor pelgrims in dit ondermaanse bestaan.
Ameland ken ik dan wel weer. Hier was ik met schoolkamp van mavo 3. En ik was er in de zomervakantie van een aantal zomers geleden, toen een vriend me uitnodigde voor een paar nachtjes in een caravan van kennissen van hem. Die dagen las ik het boek Het lot van de familie Meijer. En ik luisterde naar de Aardige Jongens Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten. Die cd wisselde ik af met Seeing Things van Jakob Dylan.
Enfin.
Vandaag was Terschelling aan de beurt. Been there, done that.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.