jul
03
2015

Testpersing

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Blood+on+the+Tracks+Dylan

Elfduizend euro wil platenwinkel Amoeba uit Hollywood hebben voor een bijzondere elpee. En dan gaat het niet eens om een officiële plaat. Nee, integendeel. Het gaat om een testpersing van het album Blood On The Tracks van Bob Dylan. Van deze testpersing zijn maar vijf exemplaren in omloop.
Dat er toch een aantal van die testpersingen in de omloop zijn, heeft te maken met het feit dat het album met de testpersing klaar zou zijn. Qua productie van het album. Het verhaal achter dit album is verwarrend, vandaar ook dat van de eerste persing vijf exemplaren de deur uit zijn gegaan.
Bob Dylan wilde voor zijn eerste album onder een nieuw contract bij Columbia Records een akoestisch album maken. Maar op het laatste moment bedacht de zanger zich en haalde toch een begeleidingsband in huis. Met die band nam Dylan binnen vier dagen zijn nieuwe album op, een album over huwelijksperikelen. Deze opnames staan bekend als de september- of de New York-tapes.
Vlak voor kerst ontmoette Dylan zijn jongere broertje David Zimmerman, die in tegenstelling tot Bob zijn joodse achternaam nooit heeft gewijzigd. Daar, in Minneapolis en op advies van broertje David, besloot Dylan om een aantal nummers opnieuw op te nemen, waaronder Tangled Up In Blue, Simple Twist Of Fate en You’re A Big Girl Now, met lokale muzikanten. Tijd om de hoes, met daarom een zelfportret van de hand van de zanger, aan te passen was er niet. Vandaar dat de ‘nieuwe’ artiesten niet op de hoes staan vermeld.
Dat is het verhaal. Het moet wel waar zijn, want anders kan platenwinkel Amoeba uit Hollywood de New Yorkse persing niet voor zo’n waanzinnig bedrag in de etalage hebben staan. Voor de Dylan-fan met een forse portemonnee een leuk en geweldig collector’s item. Maar voor gewone stervelingen moet er ook iets onbereikbaars zijn.

Tags // , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.