sep
25
2016

The Boss

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Bruce Springsteen viert dit weekend zijn 67e verjaardag. De rocker uit Long Branch (New Jersey) doet dat zoals we dat van hem kennen: groots. Zijn autobiografie Born To Run verschijnt deze week. En dit weekend is het ‘companion album’ Chapter And Verse ook al verschenen. Op dit verzamelalbum staan grote hits van The Boss, maar ook een aantal nooit eerder verschenen tracks), waaronder nummers uit de tijd van The Castiles en The Bruce Springsteen Band.
Goede albumtitel, trouwens: Chapter And Verse. Je waant je bij Springsteen in de kerk, waarbij de voorganger van dienst de Schriftlezing aanduidt. Of het bij Springsteen om een Bijbelboek gaat of om zijn eigen evangelie, is nu nog de vraag. Laat Born To Run eerst maar binnenkomen en gelezen worden. Zou Bruce voor zijn eigen boek, gebruik hebben gemaakt van de uitstekende biografie van Peter Ames Carlin?
Groots. Ik heb Springsteen een keer live gezien, in De Kuip. Dat was in het kader van zijn tournee van The Rising. Datum van handeling was 6 mei 2003, locatie dus het Feijenoord Stadion in Rotterdam. Ik was met mijn broer in de auto, de hele dag werd de moord op Pim Fortuyn van een jaar eerder herdacht. Heeft dat iets met Springsteen te maken? Nee – behalve dat deze zanger precies een jaar na Fortuyns dood in diens stad optrad.
Je moet geen verbanden gaan zien die er niet zijn.
Soms is genieten iets dat zich geïsoleerd afspeelt.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.