apr
18
2019

The Nashville Tapes

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Halverwege de jaren zestig vertrok Bob Dylan naar Nashville, Tennesee om onder meer de veelgeprezen dubbel-elpee Blonde On Blonde op te nemen. In 1969 nam hij een album op met als titel Nashville Skyline. Als opener van deze country-plaat zong hij een duet met Johnny Cash. Dat duet was het liedje Girl from the north country.
Dat liedje verscheen in 1963 The Freewheelin’ Bob Dylan, een plaat waar Johnny Cash danig van onder de indruk was. Geen wonder dus dat de twee grootmachten der popmuziek een nummer van The Freewheelin’ uitkozen voor Nashville Skyline. Maar zoals het vaak gaat bij muzikanten: als er muziek gemaakt kan worden, gebeurt dat in overvloed.
Bob Dylan en Johnny Cash doken 17 en 18 februari 1969 onder leiding van producer Bob Johnston de Columbia Studios in Nashville in. Ze namen een handvol nummers op, waaronder North Country, maar ook One Too Many Mornings (ook van Dylan), de Cash-klassiekers I Still Miss Someone, I Walk The Line en Ring Of Fire en de traditionals You Are My Sunshine, Just A Closer Walk With Thee en Blue Yodel #1 en #5.
Ik weet niet of het een witte plaat is of een officiële uitgave. Het oogt niet als een bootleg, maar als een “gecontroleerde release”. Het maakt ook niet zo gek veel uit. Bij dit soort dingen draait het om de muziek. Of dat nou onder auspiciën is van een platenlabel of een uitgave is van fans, doet dan minder ter zake.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.