dec
07
2019

The Wall

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Vorig weekend vierde het album The Wall van Pink Floyd haar veertigste verjaardag. Vijf jaar geleden besteedde een collega al aandacht aan het jubileum, door de tien beste nummers van Pink Floyd’s The Wall te kiezen.
Vier jaar geleden mocht ik zelf iets schrijven over The Wall. In september 2015 was het namelijk 25 jaar geleden dat Roger Waters, inmiddels solo-artiest, het concept-album live ten uitvoering bracht op het niemandsland tussen Oost- en West-Berlijn. De uitvoering van The Wall in de ongedeelde Duitse hoofdstad was een oude belofte van Waters: hij zou het meesterwerk nooit meer opvoeren, tenzij de Berlijnse Muur ten val zou komen.
Dat is een album waar ik wel wat mee heb. Omdat het is opgevoerd tussen de Potsdamer Platz de Brandenburger Tor. Berlijn is een mooie stad. Ik ben een aantal keer in de Duitse hoofdstad geweest, waaronder bijna zes jaar geleden een maand verbleef.
Maar ook vanwege de keur van artiesten, die acte de présence gaven. Van Morrison, Sinéad O’Connor en Joni Mitchell waren aanwezig. Maar vooral ook de drie originele leden van The Band, die een paar jaar eerder in een vernieuwde samenstelling weer de wereld over trok. Levon Helm, Rick Danko en Garth Hudson voelden zich niet te groot voor een bescheiden maar wonderschone bijdrage aan The Wall.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.