nov
19
2017

Theater Bouwkunde Deventer

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Je komt nog wel eens ergens, als je bepaalde artiesten of bands volgt bij hun live-optredens. Was ik vrijdagavond bij CCC Inc. in De Kleine Willem in Enschede, zaterdag was ik in de Theater Bouwkunde in Deventer. Een kleine zaal boven een eetgelegenheid. Beide optredens maken deel uit van de tournee, om de vijftigste verjaardag van de band te vieren.
Behalve de concertreeks is er ook een box verschenen met al het materiaal van de band, aangevuld met beeldmateriaal, zoals de documentaire die Helmut Boeijen in 2011 maakte voor Omroep Brabant. De box verscheen tien jaar geleden voor het eerst, voor de editie van dit jaar zijn drie nieuwe nummers toegevoegd aan de laatste cd Jack Owned (Another) House:
De eerste is een instrumentaal Ashoken Farewell geheten en is de onofficiële hymne van de Civil War. Het merkwaardige aan het nummer is dat het geschreven is in 1982 en helemaal niet stamt uit de tijd van de Civil War die duurde van 1861-1865. De compositie is van Jay Ungar en werd in eerste instantie gebruikt voor een tv-serie over de Amerikaanse Burgeroorlog. Daardoor kreeg het grote bekendheid en werd als zodanig toegevoegd aan het Civil War repertoire.
Het tweede nummer is een Amerikaanse hit uit 1959 El Paso geschreven door Marty Robbins. Een prachtig nummer dat als volgt begint:

Out of the West Texas town of El Paso
I fell in love with a Mexican Girl
Nighttime would find me in Rosa’s cantina
Music would play and Felina would whirl

Het derde nummer is een bluesnummer van Skip James (1902-1969) uit 1931 die de band zag tijdens het Folkblues Festival in 1967 in het Concertgebouw (!) in Amsterdam. Het nummer heet Hardtime Killing Floor Blues en wordt door Huib Schreurs gezongen.
Mooi zijn ook de live-uitvoeringen van Slaapliedje (van de elpee Castle in Spain uit 1973) of het nieuw opgedoken liedje Band Of Angels, een troostende hymne voor hen die hun geliefden op jonge leeftijd verloren.
Je komt nog eens ergens, dus. En je hoort nog wel eens wat.

Gezien:
Wie: CCC Inc.
Wat: theatertournee
Waarom: 50-jarig bestaan
Waar: Theater Bouwkunde, Deventer
Wanneer: zaterdag 18 november 2017
Hoe lang: ruim 2,5 uur, inclusief pauze

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.