mrt
18
2016

Theater: CCC Inc. – Folk in de Wâlden

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het landgoed Stania State in Oenkerk was donderdagavond het decor voor een optreden van CCC Inc. De mannen, die hun muzikale oorsprong vinden in het Brabantse Neerkant, waren op uitnodiging van concertorganisator Folk In The Wâlden naar het hoge noorden gekomen. Een slimme keuze van de organisatie, want Neerlands beste folk- en americana-band gaf een uitstekend optreden weg.
Om met de dieptepunten te beginnen, het is de vraag of je die kunt aanwijzen. Natuurlijk, helemaal gelikt en strak zal het concert niet zijn geweest. Maar dat is ook niet de reden om naar deze groep vrienden te kijken en te luisteren. Eén van die ‘minpunten’ is de Engelse uitspraak van mondharmonicaspeler Huib Schreurs, dat het beste te horen is in de Beatles-klassieker I’ve Just Seen A Face. Daar staat dan wel weer tegenover dat dezelfde Schreurs, tegenwoordig boekhandelaar in Amsterdam, het bespelen van de mondharmonica uitstekend beheerst. Oh ja, en zijn danspasjes zijn onovertroffen.
Mooi waren ook het ‘stichtelijke woord’ van The Wayfaring Stranger, uitgevoerd door Jaap van Beusekom, zoon van een Nederlands-hervormde predikant. Of wat te denken van You Ain’t Going Nowhere van Bob Dylan, waar de mannen eveneens schatplichtig aan zijn. En er was dat adembenemende maar ongetitelde ‘Bye bye baby’: op verzoek van Ernst Jansz werd dit lied gespeeld voor ene Daphne. Dit nummer was niet gerepeteerd van te voren en tot aan de eerste noten van het nummer was het zelfs voor de overige bandleden onbekend welk nummer Jansz als verrassing zou gaan spelen.
Verder waren de hoogtepunten Slaapliedje (met Schreurs op de concertina), Midnight Special, de traditionals Mississippi Sawyer en Rye whiskey en de a capella Black girl. Mooi optreden.

Gezien:
Wie: CCC Inc. – Folk in de Wâlden
Wanneer: donderdag 17 maart 2016 (St. Patrick’s Day)
Waar: Stania State, Oentsjerk
Hoe lang: ruim twee uur, inclusief pauze

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.