mrt
28
2015

Theater: Nico Dijkshoorn & The Hank Five – Vuig

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

media_xll_2850810

LEEUWARDEN Na succesvolle theatershows met Leon Verdonschot en Ronald Giphart, is het nu tijd voor Nico Dijkshoorn om als solo-artiest op het podium te staan. Vrijdagavond stond Dijkshoorn in De Harmonie in Leeuwarden met zijn soloprogramma VUIG.
Waar het over gaat? Een rol is weggelegd voor een uil, maar let op: hoewel Dijkshoorn de show ermee opent, speelt de uil een bescheiden rol. Verder droeg Dijkshoorn voor uit eigen werk, natuurlijk. De schrijver heeft inmiddels een prima oeuvre opgebouwd als dichter/columnist/schrijver. Korte gedichtjes van het alter ego P. Kouwes (Daar schrik je toch van), of een verhaal over Lou Reed of de Afghaanse jas. Daarnaast oreert de columnist tegen Rick de Leeuw, want waarom moest hij opeens shawls gaan dragen in plaats van sjaals?
Behalve voordracht uit de boeken, speelde Dijkshoorn muziek, met zijn beste vrienden bassist Fred van Klaveren en drummer Herman Klaassen – met wie hij sinds jaar en dag de band The Hank Five vormt.
Kers op de taart is natuurlijk het danspasje in My Girl van The Temptations, waar Dijkshoorn bij mee danst. Een Leo Blokhuis-achtige introductie gaat eraan vooraf. Maar behalve dat de huisdichter van De Wereld Draait Door de zaal (en vaak ook zichzelf) aan het lachen brengt, krijgt hij de zaal ook stil: een bewerking van Goodbye van Steve Earle speelde Dijkshoorn voor zijn moeder Nel.
VUIG is daarmee een opeenstapeling van verschillende elementen van Dijkshoorn. Een rode draad is er niet echt. Of het moet de artiest zelf zijn.

Gezien:
Wie: Nico Dijkshoorn & The Hank Five
Wat: VUIG
Waar: De Harmonie, Leeuwarden
Wanneer: vrijdag 27 maart 2015
Hoe lang: twee uur en een kwartier (incl. pauze)
Hoe duur: 23 euro

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.