okt
30
2019

Tim Douwsma voor de klas

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

DRACHTEN Het gebeurt niet elke dag dat een bekende zanger, acteur en presentator in de klas komt. Dinsdag hebben de kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool ’t Tweespan wel een hele bijzondere middag beleefd.
Tim Douwsma bezocht de school om de kinderen te laten ervaren wat het is om als echte journalist een bekende Nederlander te interviewen. De kinderen stelden de meest uiteenlopende vragen in een zelfgeorganiseerde persconferentie én ze leerden, onder begeleiding van Tim Douwsma en een verslaggever van Omrop Fryslan, hoe het is om te interviewen en geïnterviewd te worden terwijl dit op camera wordt vastgelegd. Na afloop mochten de kinderen natuurlijk op de foto met Tim Douwsma en wilden alle kinderen een handtekening.
Deze lest maakt deel uit van IMC Basis waarbij de kinderen uit groep 7 en 8 twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les krijgen van bevlogen gastdocenten. Tijdens deze lessen ervaren en ontdekken de leerlingen samen met de gastdocenten vakgebieden, in dit geval het vak Journalistiek. De kinderen gaan zoveel mogelijk zelf aan de slag met ‘het echte werk’. De nadruk tijdens de lessen ligt op het zelf doen en ervaren en zo bereidt IMC Basis de jongeren voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: werk gaan doen wat bij hen past en waarin zij zich verder kunnen ontwikkelen.
De komende maanden gaan de kinderen nog aan de slag met de vakken Geneeskunde, Beeldende Kunst en Politiek.

Bron: Drachtster Courant

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.