dec
04
2017

Tim Knol

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

“ONGELOOFLIJKE PRUTSERS”. Tim Knol reageert op een uitzending van dj Frank Dane, presentator bij Radio 538. Zangeres Maan trad vorige maand op in de show van Frank. Terwijl de zangeres met haar ogen dicht staat te zingen, liet Dane een blote man door de studio springen. Op het moment dat ze haar ogen opent, is ze totaal overvallen.
En daar is nu de nodige verontwaardiging over. Onder meer dus van Tim Knol, collega van Maan. Tim Knol brak zelf door in 2010, geheel op eigen kracht. Dat wil zeggen, zonder de springplank van een talentenjacht, dat je weliswaar kort en hevig in de schijnwerpers laat staan, maar je vervolgens laat vallen als een baksteen.
Tim Knol is still alive and kicking. Hij trad indertijd op in De Wereld Draait Door, toen zijn debuutalbum was verschenen. Vrienden van mijn oudste zus attendeerden op deze nieuwe zanger, die wel wat van mij weg had. Qua uiterlijk en postuur dan. Een jaar later verscheen Knol’s tweede plaat, Days. En daarna was het even stil rondom de liedjeszanger.
Even geen muziek voor de jongen uit Hoorn. Want hij legde zich toe op zijn andere hobby: fotograferen. Zo verzorgde Knol de foto’s op het album Seek & Sigh (2013) van zijn vrienden Sander Brinks en Arnout Brinks van Tangarine.
Inmiddels is Knol weer terug op het muziekpodium. Onder meer met de garagerockband The Miseries en met een eigen plaat, Soldier on. Dat is vooralsnog zijn laatste bijdrage aan de muziek, als het gaat om het uitgeven van geluidsdragers met eigen muziek. Begin volgend jaar wordt daar Cut The Wire aan toegevoegd. De jongen uit Noord-Holland heeft daarnaast ook zijn eigen platenlabel Tender Records, waarmee hij vinylplaten van zichzelf en andere artiesten wil uitbrengen.
En hij is nu dus ook het geweten van de Nederlandse popmuziek.
Ik mag die Tim Knol wel.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.