apr
28
2018

To See a World in a Grain of Sand

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

In de expositieruimte van De Lawei is donderdag 3 mei de film Sand Wars te zien. De vertoning is naar aanleiding van de expositie To See a World in a Grain of Sand van Atelier NL in de expositieruimte van De Lawei. Onderwerp van gesprek is zand, grondstof voor onze infrastructuur, stedenbouw en technologie.
De titel van deze expositie is ook de openingszin uit Auguries of Innocence van dichter William Blake. Het gedicht maakt deel uit van het zogeheten ‘Pickering Manuscript’, een reeks gedichten die in de nalatenschap van de dichter werden aangetroffen en pas decennia later zouden worden gepubliceerd. En dit gedicht is, aldus sommige kenners van de Engelse literatuur, de basis voor Every Grain Of Sand van Bob Dylan.
Of dat zo is, weet ik niet. Het zou heel goed kunnen. Dylan staat met beide benen in de Engelse literatuur. Net zoals in de Bijbel – ‘Grain’ is net zo goed een verwerking van het christelijk geloof. Een combinatie van Bijbel en literatuur is daarom een goede middenweg in de wereld van Dylan-interpretatie.
Maar ik weet niet of Sand Wars met deze associatie rekening heeft gehouden.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.