mrt
27
2015

Tomas Tranströmer overleden

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

1001004001648725

De Zweedse dichter Tomas Tranströmer is gisteren overleden. 83 jaar is hij geworden. In 2011 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Ik was één van die mensen, die naar de boekhandel snelde voor zijn verzameld werk De Herinneringen Zien Mij.
In de tijd dat Tranströmer zijn Nobelprijs kreeg, belde ik met mijn voormalige mentor Wietse. Hij legde een link met het verzameld werk van de Zweed en mijn boekje Gisteren Is Een Herinnering, dat in dezelfde periode was verschenen. Beide titels over herinneringen.
Dát is de link tussen de dichter en ondergetekende. Het gaat te ver om te zeggen dat er nu ook een stukje van mijzelf sterft. Desondanks wil ik wel stilstaan bij het overlijden van Tranströmer.
Bij deze.

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.