mrt
01
2018

Tommy Wieringa

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Volgende week is Tommy Wieringa te gast in de Witte Kerk van Hemrik. Hij leest voor en vertelt over zijn werk. Na zijn doorbraak met de roman Joe Speedboat, schreef hij vele romans, korte verhalen en columns, maar ook verschillende hoorspelen en een filmscenario. In 2013 won hij de Libris-prijs met de indrukwekkende roman Dit Zijn De Namen.
Dat boek, Dit Zijn De Namen, is inderdaad indrukwekkend. De titel is ontleend aan het Hebreeuwse opschrift van het Bijbelboek Exodus; de Joden geven aan de eerste vijf Bijbelboeken als titel de eerste woorden van dat betreffende boek. En net zoals Exodus gaat over de ontwikkeling van een reizend jong volk, dat een geheel eigen religie ontwikkelt in een polytheïstische wereld, zo gebeurt dat ook in Wieringa’s Dit Zijn De Namen.
Maar Wieringa schrijft meer. Zijn oeuvre is omvangrijk. Dat hij de moeite neemt om naar een Fries dorpje af te reizen, siert hem. Alleen dat al zou een reden zijn om te gaan. Naast zijn mooie literaire werk. En zijn prachtige stem.

Tommy Wieringa © Gary Doak

Tommy Wieringa © Gary Doak

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.