okt
23
2018

Toon Gispen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Afgelopen zondag overleed Toon Gispen op 80-jarige leeftijd. Hij schreef teksten voor nummers die tot klassiekers uitgroeiden. Van zijn hand waren onder meer Margrietje van Louis Neefs en Niemand laat zijn eigen kind alleen van Willy en Willeke Alberti.
Tussen 2001 en 2005 was hij wethouder voor Leefbaar Utrecht, de partij van Henk Westbroek en Broos Schnetz. Hij is niet de enige kunstenaar die de politiek in is gegaan. André Hazes was een blauwe maandag gemeenteraadslid in De Ronde Venen voor de partij Ronde Venen Belang.
Cees van Leeuwen, oud-bassist van Kayak, was in het eerste kabinet-Balkenende staatssecretaris van Cultuur namens de Lijst Pim Fortuyn. Jorge Semprún overleefde onder meer het concentratiekamp Buchenwald, schreef verscheidene boeken en filmscenario’s en was tussen 1988 tot 1991 minister van Cultuur van Spanje.
Acteur en bodybuilder Arnold Schwarzenegger was tussen 2003 en 2011 Republikeins gouverneur in Californië. En acteur Ronald Reagan was president van de Verenigde Staten tussen 1981 en 1989.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.