aug
07
2018

Tournee

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Sinds anderhalve week is Bob Dylan weer op tournee. Ditmaal doet hij verschillende concertzalen aan in het verre oosten. En in Australië. Via een site als BobLinks kunnen we vrij nauwgezet volgen wat de bard allemaal speelt. Zo is de intermission, een pauze van ongeveer twintig minuten, uit de speellijst verdwenen. En nummers uit de American Songbook staan niet meer op het lijstje met te spelen nummers.
Er zijn fans die de zanger elk concert fysiek volgen. Een vrouw in het publiek wordt bijvoorbeeld Sara genoemd, naar de eerste mevrouw Dylan. Of neem die man die Dylan in het publiek aanwees met de woorden: “He saw more shows than I.” De zogenaamde Bobcats.
Het is een aangename hobby om te weten wat de maestro zijn volgelingen toewerpt. En mooi om te zien hoe Dylan zich fysiek meer en meer in de schaduw plaatst. Het middelpunt krijgt alle aandacht: maar daar staat niemand meer. Alsof Dylan wil zeggen dat het hem nog meer dan vroeger om de liedjes en de teksten gaat. En dus niet om zijn eigen persoon.
Misschien is dat wel de les die de Dylan-fans trekken, bij het volgen van de Never Ending Tour. Met een zomer-leg door het oosten.

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.