feb
08
2018

Transfers

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De transferperiode van de voetballers is inmiddels ruimschoots achter de rug. Tijdens zo’n “window” verhuizen de sporters van de ene club naar de andere. Zo’n verhuizing heet een transfer. De speler in kwestie kan verhuurd worden door zijn club, of kan door de andere club worden gekocht voor een fors bedrag.
Transfer heeft te maken met een overstap. Dat kan van werkgever zijn, maar ook van gebied. Een transferium is een ruimte dat de fysieke overstap bij bijvoorbeeld vlieghavens overdekt. Ergo, er zit beweging in de zaak.
De laatste dagen is veel sprake van de nodige transfers en overnames. Zo is PvdA-fractievoorzitter Eerste Kamer Marleen Barth vandaag afgetreden als senator. Ze kwam onder vuur te liggen toen ze een lagere huur probeerde te bedingen voor de ambtswoning waar zij met haar man Jan Hoekema woonde. Hoekema was voormalig burgemeester van Wassenaar. Ook haar afwezigheid bij het belangrijke debat over orgaandonatie viel niet in goede aarde. In plaats van in Den Haag was Barth op vakantie op de Malediven.
Ik moet bij Marleen toch onwillekeurig denken aan Karl Barth, een invloedrijke Zwitserse protestants theoloog. Of het familie is, durf ik niet hardop te zeggen.
Een andere overgang is die van Dwight Lodeweges. De Canadese Nederlander lijkt assistent-bondscoach onder Ronald Koeman te worden. Nu is hij nog de rechterhand van PEC-trainer John van ’t Schip. Eerder was Lodeweges onder meer (assistent-)trainer van PSV, NEC, SC Cambuur en sc Heerenveen.
Nog één overname dan. Miljardair Patrick Soon-Shiong neemt de Amerikaanse krant Los Angeles Times over. Hij wordt daarmee tevens eigenaar van zusterkrant San Diego Union-Tribune en enkele kleinere titels. De grootverdiener doet dat op bijzondere wijze: Soon-Shiong telt een half miljard dollar in contanten neer voor zijn nieuwe aankoop.
Zie je Soon-Shiong al lopen door Los Angeles, met een koffertje papiergeld?

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.