dec
19
2018

Treinreizen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Steeds meer mensen reizen met een internationale trein. Volgens NS International is dit te danken aan onder meer milieubewustzijn.
Reizen met de trein is leuk. Ik heb zelf ook een aantal keer een internationale reis per trein gemaakt. De eerste keer was in 2004, toen ik op vakantie ging in Oostenrijk. De tweede keer was met de opleiding Journalistiek een week naar Berlijn, in januari 2008. De derde keer eveneens naar Berlijn, voor een stage van een maand. De laatste keer was afgelopen zomer, al treinend naar Noorderkempen voor een bezoek aan het klooster in Westmalle.
Ik moet altijd denken aan het boekje De trein schrijft liedjes van verlangen. Het is een bloemlezing met gedichten over de trein, samengesteld door Henny Vrienten. Het is dat verlangen dat je zomaar in de trein kunt stappen en elders weer uitstapt. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, kom je overal.
Zodoende heeft de trein op het vertrekstation al iets in zich van de aankomst. Zoals dat hondje uit het gedicht van Willem Wilmink, Een hond gaat op reis.
Laat mij maar treinreizen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.