nov
17
2019

Trijntje in Neushoorn

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Zaterdagavond was ik bij een optreden van Trijntje Oosterhuis in De Neushoorn, de club in Leeuwarden. Zij was hier ter promotie van haar nieuwe cd Dit Is Voor Mij, geproduceerd door Jett Rebel (Jelte Steven Tuinstra). De nummers van die nieuwe plaat domineerden de show. Geef haar eens ongelijk.
Maar misschien zijn die nieuwe nummers niet eens wat blijft hangen.
Het is de band. Echtgenoot Alvin Lewis, tweelingbroer van Berget, speelde de gitaar en had zichtbaar plezier. De jongste bediende, Kick Woudstra, bespeelde strak de drums. Hij heeft nog geen rijbewijs – zijn moeder rijdt hem rond. En dan is er ook nog de rots in de branding: bassist Xander Vrienten.
Voor de gelegenheid trad schrijfster, foodblogger en columniste Rens Kroes op als gast-zangeres. Zij vertaalde het duet Wereld Zonder Jou, dat Oosterhuis in 1997 opnam met Marco Borsato, naar het Fries. Voor deze avond zong Kroes de partij van Borsato. En geef toe: het klonk goed.
Het eerste nummer van de toegift was Ken Je Mij?, een bewerking van Psalm 139 door haar vader Huub. Wie het tijdens die paar minuten waagde om te praten, werd door andere bezoekers vermanend toegesist dat dit niet de bedoeling was.
Enfin.
Trijntje Oosterhuis trad op in De Neushoorn. Mooi om hier bij te zijn geweest.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.