feb
05
2016

Trio Giphart en Chabot

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Deze week zijn schrijvers Ronald Giphart en Bart Chabot begonnen met hun theatervoorstelling ‘Trio Giphart en Chabot’. Het is weinig opmerkelijk dat dit duo zich als een trio presenteert; in vroeger dagen tourden de auteurs door het land met die andere (stukjes)schrijver, Martin Bril. Hun eerste tournee luisterde naar de naam ‘Giphart en Chabot met Bril’. De opvolger, ‘De grote liefde’, stopte vroegtijdig in verband met de ziekte en later het overlijden van de Volkskrant-columnist.
“Overal in den lande proberen wij mensen te verpozen met onze woorden, wij zijn vertegenwoordigers in troost,” schreef Bril over die eerste rondgang langs Neerlands schouwburgen. Nu, bijna zeven jaar na Bril’s sterven, gaat het drietal als tweetal verder om diezelfde troost te brengen bij literatuur-liefhebbers.
Mooi, dat Bril op deze manier voortleeft. Maar ook confronterend. De meest geliefde columnist van Nederland is al een behoorlijk aantal jaar niet meer onder ons. Wat gaat de tijd toch snel, ook in zijn afwezigheid.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.