mrt
28
2020

Turn, turn, turn!

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Matthijs van Nieuwkerk presenteerde vrijdagavond voor de laatste keer ‘zijn’ programma De Wereld Draait Door. “Het avontuur zit erop. Fijn dat u keek.” Met die woorden is een einde gekomen aan vijftien jaar actualiteiten en muziek.
Henny Vrienten, zanger en bassist van Doe Maar, was dit afgelopen seizoen de huisband. Niet in zijn eentje, maar aangevuld met collega’s, waaronder zoon Xander. Ook deze ‘laatste vrijdag van de maand’ was Vrienten van de partij. Ondersteund door Diederik Nomden en Bertolf Lentink liet hij het liedje Tot Zover horen, dat Vrienten voor de gelegenheid had geschreven.
Ook Ilse DeLange was uitgenodigd. Op verzoek van de scheidende presentator speelde zij het nummer Turn, Turn, Turn! van The Byrds. Draaien, draaien, draaien. Mooi liedje voor een programma over het doordraaien van de wereld. De Almelose blondine heeft dat liedje op een keurige manier uitgevoerd.
De tekst van dit nummer is geschreven door folklegende Pete Seeger. Of althans, hij heeft de tekst op melodie gezet. De woorden voor deze song haalde Seeger uit Prediker 3.
There is a season (turn, turn, turn),And a time to every purpose, under heaven.
Een goed lied om anderhalf decennium af te sluiten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.