jul
08
2014

Tv-maker Menno Buch (62) overleden

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

AMSTERDAM Televisiemaker Menno Buch, bekend van onder meer het RTL-programma Buch in de Bajes, is overleden. Hij was 62 jaar. Buch leed aan kanker. Zijn vrouw laat in een verklaring weten dat Buch “gedwongen door zijn duivelse ziekte afscheid genomen heeft van het leven”.
Eind jaren 90 kreeg Buch landelijke bekendheid met zijn omstreden programma’s Sex voor de Buch en Sex na de Buch. Voor Veronica maakte hij een reeks programma’s, waaronder Buch, burgers & buitenlui, en, samen met Theo van Gogh, Hoe hoort het eigenlijk. Eerder al, in 1985, ging Buch als een van de eersten 06-lijnen exploiteren. Dat leverde hem veel geld op, maar hij werd veroordeeld voor belastingontduiking.
In de verklaring over zijn overlijden schrijft zijn vrouw Nicole dat Buch een avonturier en optimist was, die altijd op ontdekkingsreis was en werelden liet zien waar niemand het fijne van wist. “Hij was brutaal, sterk, stoer en ‘oer’.”
Menno Buch was de jongere broer van schrijver en programmamaker Boudewijn Büch, die in 2002 overleed. Ze hadden een meningsverschil over de schrijfwijze van hun achternaam.
Buch krijgt geen begrafenis; hij heeft zijn lichaam aan de wetenschap geschonken.

Bron: NOS.nl

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.