dec
19
2020

Twee beste albums van 2020

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Voor het online magazine Classic Rock Mag schreef ik twee bijdragen voor een jaaroverzicht. Twee teksten over de beste albums van het afgelopen jaar: Rough And Rowdy Ways van Bob Dylan en Letter To You van Bruce Springsteen.

Bob Dylan – Rough And Rowdy Ways
Aan het begin van de coronacrisis kwam Bob Dylan met de online single Murder Most Foul op de proppen: een 17 minuten durende kroniek over de moord op president John F. Kennedy. Het is Dylans langste song uit zijn carrière, het leverde hem de eerste nummer 1-notering in de Verenigde Staten op én het was de vooruitgeschoven post van zijn jongste album Rough And Rowdy Ways. Deze plaat is de eerste in acht jaar tijd met eigen materiaal van de Nobelprijs-laureaat voor de Literatuur. De lovende besprekingen van het album zijn vrijwel unaniem. Terecht, want Dylan in de herfst van zijn leven is net goede wijn: hoe ouder, hoe beter.

Bruce Springsteen – Letter To You
Bruce Springsteen is toe aan zijn twintigste studioalbum: Letter To You. Na High Hopes in 2014 bekoelde de werkrelatie met zijn begeleidingsband The E Street Band, maar deze muzikanten zijn (in gewijzigde samenstelling) weer te horen op Springsteens jongste plaat. Het album is in vier dagen live in de studio opgenomen. De energieke Amerikaan is in de stemming zijn bestaan én sterfelijkheid te overpeinzen. Dat resulteert in een puik album, lichtelijk nostalgisch – maar is dat een probleem als je inmiddels 71 lentes jong bent? Leeftijd speelt bij The Boss al jaren geen rol, en dat bewijst hij met deze studioplaat opnieuw. Het is jammer dat de coronacrisis hem belet met deze nieuwe cd de wereld over te gaan.

Bron: Classic Rock Mag

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.