jun
30
2015

Twee jaar

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Twee jaar geleden plaatste ik mijn eerste berichten op dit blog. Mijn nieuwe site was toen net in de lucht en liep gelijk met de verschillende afzonderlijke weblogs, die ik tot dan toe onderhield. Een paar weken lang publiceerde ik mijn verhalen dubbel: allereerst op de weblogs die toen nog actief waren, maar ook alvast op dit blog, om alvast een ‘archief’ te hebben zodra FritsTromp.nl officieel van start zou gaan.
Enfin.
Twee jaar bestaat dit blog dus. Elke dag minstens één verhaal publiceren. Elke dag schrijf ik dus wel iets. Dat doe ik met alle liefde, stukjes delen met wie het maar wil lezen. Ik schrijf, omdat dit het enige is dat ik voldoende beheers om ermee naar buiten te treden. Het dagelijkse ritueel om te publiceren, dwingt me om ook daadwerkelijk mijn talent te exploiteren en te ontwikkelen.
Het fenomeen bloggen ontdekte ik tijdens mijn studie Journalistiek. Deze studie had ik gekozen omdat het de opmaat zou zijn voor een betaalde baan waarbij ik kon schrijven. Of dat nou bij een dagblad of tijdschrift gebeurde, zou gedurende de vier Zwolse jaren worden uitgekristalliseerd.
De School voor Journalistiek werd inderdaad de Zwolse variant, die van de leerfabriek Windesheim. Misschien lag de Christelijke Hogeschool Ede qua levensbeschouwing dichter bij me, maar journalistiek is journalistiek, nietwaar? Feiten blijven feiten, of je dat nu in Zwolle leert zien of in Ede.
Dus werd het Zwolle.
Wat ik tijdens mijn inschrijving niet wist maar waar ik wel erg blij van werd, was dat in het derde jaar van mijn studie een nieuwe minor werd gestart. Verhalen, was de titel van dit experiment. Een half schooljaar lang bogen wij ons over het maken van verhalen in de meest brede zin van het woord. Naast het schrijven van (korte) verhalen en poëzie, besteedden we aandacht aan het maken van reclames.
Om met name het schrijven van de verhalen te ondersteunen, begonnen we met blogs die we vooral voor school-doeleinden gebruikten. Ook voor mezelf begon ik met het bijhouden van een weblog, waarbij het me toen om ging om te kijken hoe zoiets werkte. Inmiddels weet ik hoe het bloggen werkt en schrijf ik dus dagelijks.
Inmiddels dus twee jaar dit blog. Vele honderden berichten later. Maar tellend vanaf het moment dat ik begon met bloggen, zo’n acht jaar geleden, zijn het er enkele duizenden. Naast alle andere teksten die ik al dan niet professioneel schreef en publiceerde.
Ik geniet er van.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.