okt
29
2018

Tweederde voor ‘Nijkleaster’

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Nijkleaster heeft 3,2 miljoen van de benodigde 4,7 miljoen euro gedekt voor een nieuw klooster in de monumentale boerderij Westerhûs onder Hilaard.
Dat heeft Henk Kroes, voorzitter van de Stifting Nijkleaster zondag bekendgemaakt tijdens de jaardag van het klooster. Dat functioneert al enige tijd onder predikant Hinne Wagenaar in Jorwert als pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland.
Van de 3,2 miljoen is 700.000 euro een lening. Kroes spreekt van een fantastische slag die gemaakt is. “We hopen nog op ongeveer 600.000 euro van fondsen en 900.000 euro van kerken in Fryslân en daarbuiten.”
De Protestantse Gemeente Westerwert, die de plannen voor de bezinningsplek ondersteunt, gaat daarin nauwer samenwerken met de kerk van Mantgum. Zij sturen aan op een fusie, inclusief het klooster.
Hoe die toekomst eruit gaat zien, wordt onderzocht door een taakgroep. “Wij hopen een parel te zijn in het kerkelijke spirituele landschap,” zegt scriba Jeltje Koopman van Westerwert (Jellum, Weidum, Jorwert en Bears) erover.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.