nov
17
2017

Tweeduizend

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Dit is het tweeduizendste bericht op mijn blog. Een mooi rond getal. Tweeduizend berichten, over tal van onderwerpen. Sommige berichten schreef ik zo, voor andere verhalen had ik beduidend meer tijd nodig. Het ene onderwerp was makkelijk te vinden, als het bijvoorbeeld om jubilea of vaste bijzondere dagen in het jaar zijn. Bij andere teksten was het lastiger om stof te vinden voor het onderwerp.
Dit blog begon ik in juni 2013, net op de valreep van het eerste half jaar. De eerste berichten liepen toen synchroon met de drie afzondere sites, waar ik mijn berichten voor schreef. Soms lag mijn site er uit, vanwege een technisch probleem. Dan stofte ik mijn blogspot-variant weer af, om daar te blijven publiceren.
Tweeduizend stuks. Elke dag minstens één artikel, maximaal drie stuks. Waar haal je de inspiratie vandaan, om elke dag iéts te publiceren? Naast het werk, naast de artikelen voor andere media, naast het blog over Bob Dylan? “Inspiratie is gewoon discipline”, las ik eens als kop boven een interview met een schrijver. Of het is zoals Nick Cave het verwoordde in een vraaggesprek met dagblad de Volkskrant, in mei dit jaar:
“Cohen heeft me beïnvloed met zijn taalgebruik, dictie en ritmiek. Bovendien spraken zijn arbeidsethos en discipline me aan: inspiratie is niet iets wat in de lucht zweeft, geen vogeltje dat op je schouder komt zitten. Je moet gewoon werken, toegewijd zijn aan je ambacht. Schrijven is voor mij een ritueel, op vaste uren, in een kantoor: schrijven door het gewoon te dóén. Zo ben ik het altijd blijven zien, hoe fucked up ik soms ook was door drugs of wat dan ook.”
Hatsikidee.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.