apr
18
2014

Van Basten nieuwe trainer van AZ

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

HEERENVEEN/ALKMAAR Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van AZ. De coach van Heerenveen is de opvolger van Dick Advocaat, die aan het eind van het seizoen vertrekt. AZ en Van Basten zijn een contract voor twee seizoenen overeengekomen. De komende dagen worden de laatste formaliteiten afgerond.
Van Basten was sinds de winterstop de eerste keus van AZ. Er is ook met Peter Bosz gesproken, de coach van Vitesse. Andere kandidaten zouden niet in beeld zijn geweest.
De voormalige topspeler van onder meer Ajax, AC Milan en het Nederlands Elftal is bezig met zijn tweede en laatste seizoen bij de Friese club. Eerder was hij bondscoach en trainer van Ajax. AZ wordt zijn derde voetbalclub. Bij Heerenveen wordt Van Basten in de zomer opgevolgd door Dwight Lodeweges, die eerder deze maand vervroeg vertrok bij Cambuur Leeuwarden.
Met de aanstelling van Van Basten haalt AZ voor de derde keer een voormalig bondscoach van Nederland in huis. Dick Advocaat, nu aan het roer in Alkmaar, en Louis van Gaal gingen Van Basten voor.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.