aug
30
2016

Van Basten: van KNVB naar FIFA

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

ZEIST Marco van Basten vertrekt ook bij het Nederlands Elftal. De voormalige profvoetballer is door de wereldvoetbalbond FIFA gevraagd voor een voetbaltechnische functie. Van Basten blijft tot uiterlijk de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van dit jaar in dienst bij de KNVB – die laatste wedstrijd van het jaar is 13 november tegen Luxemburg.
Van Basten is de tweede assistent van Blind die in korte tijd vertrekt. Eerder nam Dick Advocaat ontslag. Hij ging aan de slag bij Fenerbahçe. Het vertrek van de tweede assistent-bondscoach van Oranje was voor kandidaat-trainer Ruud Gullit één van de redenen om op het laatste moment te bedanken voor een functie bij Oranje.
De trainerscarrière van Van Basten is een opmerkelijke. Na een seizoen de jongens van Ajax A1 te hebben getraind, werd “San Marco” in 2004 opvolger van bondscoach Dick Advocaat. Van Basten fungeerde als Oranje keuzeheer tijdens het WK van 2006 in Duitsland en het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Daarna volgde een jaar het ‘grote Ajax’, een sabbatical van drie jaar, twee jaar het trainerschap bij sc Heerenveen, het hoofdtrainerschap van AZ, het assistent-trainerschap van AZ (in die volgorde) en nu dus het assistent-bondscoach-schap van het Nederlands Elftal.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.