feb
05
2019

Van Klaveren

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Blinde paniek. Joram van Klaveren, voormalig Tweede Kamerlid voor de PVV, is moslim geworden. In zijn boek Afvallige, dat gisteren is verschenen, doet hij verslag van zijn bekering. Het Kamerlid is geboren en getogen binnen de vrijgemaakt-gereformeerde kerk, ging ook als Kamerlid ter kerke en gold als een kroonprins binnen de partij van Geert Wilders.
Maar nu is hij bekeerd. Omdat hij bezig was met een kritisch boek over de islam en zich daarom ging verdiepen in deze religie. Terecht dat columnist en tafelheer Özcan Akyol bij De Wereld Draait Door de voormalige politicus hierop aanviel. Je zou van een anti-moslim-propagandist verwachten dat hij tijdens diens kruistocht al het fijne wist van de islam.
Van Klaveren is niet de eerste gewezen PVV’er die nu mohammedaan is. Eerder bekeerde het voormalige Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn zich ook tot de islam. Bijzondere ontwikkelingen.
Van Klaveren zat vanavond, als gezegd, bij DWDD. Akyol viel hem aan, maar Van Klaveren sloeg terug. Op een hautaine manier. “Heb jij mijn boek wel gelezen?” vroeg Van Klaveren aan de tafelheer. Op zich een fair punt, want dan heb je iets te bespreken. Akyol moest ontkennend antwoorden.
“Hoe had ik dat nou kunnen doen? Het boek is net uit.”

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.