nov
13
2017

Van miljonair tot krantenjongen

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De voormalige directeur van de Leeuwarder verzekeraar Noorderlinge loopt tegenwoordig een krantenwijkje. Tegenwoordig komt hij rond van 900 euro per maand. Dat staat in schril contrast met het riante leven dat hij eerder leidde. “U zit nu in een hele andere positie dan de positie waarin u zat,” concludeerde rechter Bert Dölle. Geen twee huizen meer, maar anti-kraak.

Zo kan het soms gaan in een mensenleven. “Ik voelde me jarenlang wanhopig en eenzaam,” aldus de ex-topman. “Ik ging meelopen in een wereld van groter en mooier en raakte verwijderd van mezelf,” zei hij bij de politie.

Mooier, groter, een leven van ‘meer, meer, meer’. Met als resultaat dat je bij je zelf verwijderd raakt. Een eufemisme om aan te geven, dat je dus voor zo’n leven niet in de wieg bent gelegd. Is er iets mis met geld verdienen? Nee, op zich niet. Wie hard werkt en zich dat ook kan veroorloven, mag daar best voor beloond worden. Maar het punt zit ‘m hierin, dat veel geld niet zorgt voor een prettig leven.

Fred Eaglesmith, zoon van een gereformeerde Friese Canada-ganger, zingt in de song Alcohol and pills het volgende:

.

Alcohol and pills, its a cryin’ shame

You think they might have been happy with the glory and the fame

But fame doesn’t take away the pain, it just pays the bills

And you wind up on alcohol and pills

.

De voormalige baas van Noorderlinge zat misschien niet aan de drugs. Maar zijn weelderige bankrekening betaalde enkel de rekeningen, het maakte hem niet per sé gelukkig.

Meer, meer, meer: het houdt een keer op. In de beperking toont zich de meester, nietwaar?

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.