sep
18
2015

Vertrekkende gemeenteraadsleden

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Twee Leeuwarder gemeenteraadsleden kondigden vandaag hun vertrek aan. Giny Schrage van Gemeentebelangen stopt, omdat haar raadswerk niet meer te combineren is met haar werk voor zorgcentrum Palet. Het andere vertrek spreekt mij net wat meer aan.
Dat vertrek is namelijk van PAL/GroenLinks-fractievoorzitter Gerben Hoogterp. Hij wordt namelijk parttime dominee van de Grote of Sint Nicolaaskerk in Muiden (Noord-Holland). Voor dit werk gaat Hoogterp ook verhuizen naar de Noordhollandse stad. Zijn baan als geestelijk verzorger in ziekenhuis de Tjongerschans behoudt Hoogterp.
GroenLinks, niet direct een partij waar je een dominee zou verwachten. Eerder vind je dominees bij de ChristenUnie, de SGP (vooral als partijvoorzitter) en het CDA. Hoewel, GroenLinks heeft als senator de voormalige Nederlands-Gereformeerde predikant Ruard Ganzevoort.
Enfin. Het is Hoogterp van harte gegund, zijn werk in Grote of Sint Nicolaaskerk te Muiden. Dat hij politiek gezien bij GroenLinks hoort, ach – het is de vrijheid die je hebt.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.