okt
09
2017

Vertrouwen in de toekomst

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De fracties van de formerende partijen buigen zich over het concept-regeerakkoord. Dat akkoord, gebaseerd op de gesprekken tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, heeft als titel ‘Vertrouwen in de toekomst’ meegekregen. Zo’n motto moet voor alle deelnemende partijen goed zijn, natuurlijk.

Zo suggereerde SGP’er Bas van der Vlies ‘Tot Uw dienst’ als motto voor het kabinet-Balkenende-I. Dat kabinet werd gevormd door het CDA van Jan Peter Balkenende (waarbij naar de dienst aan de Heer werd verwezen), de VVD van Gerrit Zalm (altijd ten dienste van de hardwerkende middenklasse) en de LPF van wijlen Pim Fortuyn (die zijn politieke carrière begon met de volzin: “At your service!”).

Maar Rutte, Buma, Pechtold en Segers gaan regeren met ‘Vertrouwen in de toekomst’. Vertrouwen is waar met name Pechtold en Segers onderling aan hebben moeten werken. Voor de liberalen is vertrouwen in de toekomst altijd iets wat bij jezelf ligt en waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Het woord vertrouwen is voor de CU-achterban een synoniem voor geloof. Het CDA zal na de crisisjaren in de partij weer vertrouwen in de toekomst hebben.

Een geslaagd motto dus.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.