jul
19
2015

Vertrouwen

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

“Ik ben dertien jaar niet meer naar een kerkdienst geweest,” vertelde de man die mij aanschoot, “deze bijeenkomst is de eerste sinds al die tijd.”
De man sprak me aan na afloop van een ochtendbijeenkomst van een evangelisatie-project in de provincie, waar ik moest (s)preken als dominee. Ik vertelde dat ik uit Leeuwarden kom, een stad die de man wel kende, omdat hij wel eens voor zijn werk naar de vliegbasis moest.
Zodoende raakten we aan de praat en vertelde hij dat hij dus voor het eerst in dertien jaar weer in een ‘kerkdienst’ was geweest. Niet dat hij het geloof in God vaarwel had gezegd, zeker niet. Maar zijn kerkbezoeken waren verwaterd. Persoonlijke omstandigheden, legde hij mij uit. Nu had hij een nachtje bij zijn broer op de camping gelogeerd en wilde gewoon even kijken bij de samenkomst van het evangelisatie-project.
Ik hield een verhaal over vertrouwen. Een boodschap en een setting qua liederen dat hem wel vertrouwd was. Of deze samenkomst ook een aanzet was tot weer een meer frequenter kerkbezoek, heb ik niet ter sprake gebracht. Het zou zomaar kunnen zijn dat deze meneer weer naar de reguliere kerk gaat.
Het is een gebed waard.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.