mrt
11
2018

Verzameld Werk

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

“Ik wil het graag netjes in de kast hebben staan. Toen ik de verzamelbox van CCC maakte, kon ik eindelijk alle tweesporenbanden laten digitaliseren. Dat vind ik prettig. Ook daarom schrijf ik boeken, zodat mijn kinderen maar een greep in de kast hoeven te doen als ze willen weten wie hun vader of grootvader was.”
Was getekend, Ernst Jansz, huisarchivaris van CCC Inc. en Doe Maar. Voor dat monnikenwerk verdient Jansz een lintje. Want het is ‘a hell of a job’. Het is wel een taak met veel plezier tot gevolg. Met enorm veel plezier grijp ik naar de boeken en de vezamelboxen, die Jansz met het oog op het nageslacht ordende.
Zo draai ik dit weekend de CCC-box. En met enige regelmaat pak ik De Doos van Doe Maar om een cd of een dvd te draaien. De twee bands, die vanwege de bezetting veel met elkaar te maken hebben, zijn mijn eerste eigen muzikale ontdekkingen, als jongen van veertien jaar. Het begon met de dubbel-cd Alles van Doe Maar, wat als opmaat geldt voor dwarsverbanden en vertakkingen.
Hoewel Doe Maar goed in elkaar zit, zijn het toch de nevenactiviteiten en solo-carrières van de individuele bandleden, wat me vooral trekt. Via Doe Maar ontdekte ik Ernst Jansz, wat me weer bij de cd Jan van CCC bracht.
En van het een kwam het ander. Zo ben ik in de winter van 2009 met mijn goede vriend Stefan naar een optreden van CCC Inc. in De Oosterpoort in Groningen geweest. Sindsdien hebben wij elke najaarstournee van de band in Nederland bijgewoond, met één of meerdere concerten.
Dat mede dankzij het archiefwerk van Jansz. Het is toch de wetenschapper in hem, die het beschikbare materiaal toegankelijk wil maken en in de juiste context wil plaatsen. Daar ben ik hem dankbaar voor.
Al is het maar omdat ik het materiaal ook in mijn kast netjes wil hebben staan.

download

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.