mei
24
2016

Vijfenzeventig

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Fans van Bob Dylan zijn al dagen, zo niet weken onrustig. Afgelopen weekeinde verscheen het 37e studioalbum van de zanger. En vandaag viert de bard uit Minnesota zijn 75e verjaardag. Geen idee of een verband bestaat tussen deze twee feiten. Evenmin is bekend hoe en op welke manier de familie-Dylan de verjaardag van de man viert.

De kans is groot dat Dylan het zelf niet eens viert. Waarom zou hij? Ja, 75 is dan een mooie leeftijd. Maar als er iemand is die weet hoe vergankelijk het leven is, is het Dylan zelf wel. Bijna twintig jaar geleden stond hij op het randje van de dood, na een hartklepinfectie. Die ziekenhuisopname, vlak na zijn 56e verjaardag, leverde wel een van zijn mooiste albums op: Time Out Of Mind.

Mocht de man het zelf niet vieren, zijn fans doen het wel. Alleen al in Nederland waren dit weekend tientallen tribute-festiviteiten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over komend weekend, de overige weekenden van mei en alle andere weekenden. Misschien is er elk weekend wel een Dylan-weekend, ergens op de wereld.

Vijfenzeventig jaar Bob Dylan, met minstens net zoveel aantal jaren muziek- en wereldgeschiedenis. We toasten er eentje op, op zijn gezondheid. En op nog maar eens vijfenzeventig jaar.

Tags // , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.