jul
31
2022

Voetbalcommissaris Dwight Lodeweges

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De komst van Dwight Lodeweges als nieuwe voetbalcommissaris van sc Heerenveen is logischerwijs Kees van Wonderen ook niet ontgaan. “Dit is voor de club heel goed.”
Van Wonderen en Lodeweges kennen elkaar goed. Ze waren tussen het voorjaar van 2018 en eind 2019 de assistent-trainers van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. “Ik heb het in die periode met Dwight ook over zijn tijd bij SC Heerenveen gehad,” vertelt Van Wonderen.
“Ik ken hem goed, weet hoe hij denkt en hoe hij naar voetbal kijkt,” vervolgt de trainer van Heerenveen. “Dwight is een voetbalman. Een liefhebber ook. Hij weet hoe een club werkt, maar ook wat er op een trainer afkomt. Hij is niet iemand die vooraan staat als hij in de publiciteit kan komen. Integendeel zelfs. Dwight gaat deze job dus echt in het belang van de club doen. Hij zegt wat hij vindt en staat voor wat hij zegt en dat is voor de club heel goed.”
Lodeweges treedt vanaf 1 januari 2023, samen met Dennis Gijsman (voorzitter) en Martin van Dekken toe tot de nieuwe raad van commissarissen van Heerenveen. Het drietal wordt aan het einde van dit kalenderjaar al ingewerkt door de huidige rvc. De nieuwe rvc moet straks een nieuwe algemeen directeur vinden, aangezien Cees Roozemond dit seizoen vertrekt bij de club.

Bron: Leeuwarder Courant

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.