apr
28
2018

Voetnoot

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Arnon Grunberg stopt met zijn column op de voorpagina van de Volkskrant, de zogenoemde Voetnoot. Elke dag, maar dan ook écht elke dag, is de Voetnoot van Grunberg te lezen. Elke dag 149 woorden. Mooi aantal, geen 150 woorden. In de beperking toont zich de meester, nietwaar? De Volkskrant maakt een wedstrijd van de opvolging voor Grunberg. Met een zevental tips voor de nieuwe Voetnoot-auteur.
“Schrijf alsof u verloren bent. U bent ook verloren. Dat is een opluchting,” is basistip 3 van de in New York wonende schrijver. Klinkt sarcastisch. Maar zo is het wel. Je hebt niets te verliezen, dus je kunt alles schrijven. Belangrijke auteurs hebben hun status niet gekregen door politiek correct te schrijven.
Grunberg is de opvolger van Martin Bril. De wijlen chroniqueur des Vaderlands had in de “oude” Volkskrant, op broadsheet-formaat, een column van 500 woorden. In zijn laatste weken stond Bril’s column op de voorpagina. Althans, tot een week voor zijn overlijden. Zijn laatste column Boosheid stond 17 april 2009 in de krant, vijf dagen na de publicatie stierf hij.
En nu stopt Grunberg. Na acht jaar schrijven van Voetnoten. Ik ben benieuwd wie de opvolger van Grunberg wordt. En wat de opvolger van de Voetnoot is.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.