jul
11
2019

Volkskrant krijgt vijfkoppige hoofdredactie

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Volkskrant krijgt een vijfkoppige leiding, naast de eerder benoemde hoofdredacteur Pieter Klok treden Alex Burghoorn, Chris Buur, Annieke Kranenberg en Marije Randewijk per 1 september toe tot de hoofdredactie.
De uitbreiding van de hoofdredactie is nodig om voldoende slagkracht te hebben voor de digitale transformatie, zegt hoofdredacteur Klok. “Bovendien willen we meer meer hands on besturen. De adjuncts zullen dieper in de organisatie zakken en meer operationele verantwoordelijkheden krijgen.”
Alex Burghoorn, nu nog Chef Buitenland, wordt verantwoordelijk voor de nieuwsverslaggeving, zowel online als in de krant. Chris Buur, die onder meer het katern V en Sir Edmund ontwikkelde, wordt verantwoordelijk voor V, Boeken & Wetenschap en het Volkskrant Magazine, Annieke Kranenberg, voormalig Ombudsvrouw en nu werkzaam bij het Zaterdag-katern, krijgt de portefeuille Personeel en Organisatie. Marije Randewijk, voormalig chef Sport en nu verantwoordelijk voor het maken van de nieuwskrant, wordt verantwoordelijk voor de digitale redactie en de eindredactie.

Bron: De Volkskrant

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.