dec
19
2016

Vreemde Kostgangers

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Ook in 2018 zullen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten doorgaan met hun gelegenheidsformatie Vreemde Kostgangers. In de Philharmonie Haarlem sloten de drie muziekveteranen hun eerste theatertour af, waar ze het nieuws bekend maakten. Speeldata zijn nog onbekend.
In februari 2017 verschijnt het album van Vreemde Kostgangers; de NTR heeft een documentaire gemaakt over de Nederlandse muzieklegendes. De film Vreemde Kostgangers wordt op 29 december uitgezonden op NPO2. Hierna wordt een registratie uitgezonden van het concert dat het drietal op 27 november in Carré gaf.
Dat de mannen pas in 2018 weer ‘on the road’ gaan, heeft mogelijk te maken met Vrientens volle agenda. Tijdens de zomer treedt hij met Doe Maar op tijdens verschillende festivals in Nederland.
De formatie Vreemde Kostgangers is een stuk succesvoller dan het vorige trio, waarmee Vrienten langs de theaters tourde. In 2008 vormde hij Aardige Jongens met Henk Hofstede (Nits) en Frank Boeijen (van de gelijknamige groep). Toen bleef het bij hun album en de bijbehorende tournee.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.